Home Instalator gaze
Instalator gaze
Instalator gaze cerinte si atributii PDF Imprimare Email
Instalator gaze
Scris de madalina   
Vineri, 20 August 2010 13:29
Termenul de instalator gaze se refera in mod extins la instalator pentru incalzire centrala si gaze. Ocupatia in sine face parte din sectorul de constructii industriale si civile, avand la baza atat activitati generale, cat si activitati specifice. Indatoririle unui instalator gaze sunt: cunoasterea, montarea, punerea in functiune, diagnosticarea si remedierea tuturor modelelor de utilaje si instalatii utilizate in constructii industriale si civile.

Aptitudinile pe care trebuie sa le aiba un instalator gaze si de incalzire centrala sunt:
• Indemanare;
• Atentie distributiva;
• Spirit de echipa;
• Corectitudine;
• Capacitatea de analiza;
• Putere de decizie
• Adaptabilitate in medii noi
• Rezistenta la factorii cu potential de stres.

Cunostintele teoretice solide de mecanica , tehnica sudurii, termotehnica, rezistenta materialelor si prelucrari mecanice sunt elemente indispensabile pentru formarea unui instalator gaze experimentat. Aplicarea acestor cunostinte se constituie in practica atat de necesara in acest domeniu al instalatiilor.

Printre activitatile specifice aflate sub coordonarea unui instalator gaze se numara:
• Montarea surselor de caldura pentru incalzirea centrala;
• Montarea instalatiilor de interior pentru incalzirea centrala;
• Montarea si executarea retelelor de transport pentru agentul termic aferent;
• Reglarea si punerea corespunzatoare in functiune a instalatiilor pentru incalzirea centralei;
• Punerea unui diagnostic si remedierea defectiunilor de functionare aparute la respectivele instalatii termice montate.

In ceea ce priveste comunicarea la locul de munca, un instalator gaze trebuie intotdeauna sa foloseasca un limbaj adecvat situatiei in care se afla. Acesta trebuie sa exprime informatiile tehnice sau cele care au legatura cu scopul vizitei pe care o face intr-o mainera concisa, clara si la obiect pentru o comunicare eficienta. Tonul politicos si informatiile de tip operativ sunt obligatorii.

Activitatea profesionala a unui instalator gaze trebuie perfectionata continuu. Pentru aceasta se cer permanent rapoarte care sa ateste nivelul de pregatire al angajatului. Acestea stau la baza evaluarii performantei, necesarul de pregatire fiind evaluat corect mai ales printr-o comparare a nivelului propriu cu ultimele cerinte in domeniul de activitate. Un instalator gaze trebuie sa se autoinstruiasca permanent, cu eficienta , pentru a satisface necesarul de instruire dorit. Echipamentele din dotare se schimba intr-un ritm rapid iar pentru a mentine pasul cu evolutia rapida a acestuia trebuie utilizate mijloace accesibile. Pentru a fi un instalator gaze bine pregatit este puternic recomandata participarea periodica la cursuri de specialitate. Acestea il pot ajuta pe instalator sa avanseze in cariera si sa dobandeasca cunostinte noi si utile in domeniu.

Daca doriti sa urmati aceasta meserie, trebuie sa fiti persoane perseverente, adaptabile si sa va imbogatiti cunostintele constant in raport cu evolutia domeniului.
 


Sondaje

Cand ai avut nevoie ultima data de un instalator?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com